Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отдолу.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Хванах мястото от където се изтича водата, но го усещам, че е скъсано и се движи свободно. Утре ще следя пак за течове.

Comment

• И къде е това място?
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Баси случая! От известно време насам като включа къси светлини откъм десния фар се чува едно бръмчене. Реших, че бучи китайския баласт и не му обръщам внимание, още повече, че когато работи 136-коньовия, малко неща могат да го надвикат Днес обаче ми изгоря (за кой ли път) ксеноновата лампа на фара и поради липса на резервна сложих халогенна,докато се прибера. Оказа се, че и при изключен баласт пак си бръмчи. Позаслушах се тук-там и ... установих,че бучи мотора за регулиране на десния фар. То тоя фар и не се регулираше електрически последно време. Изключих буксата и настана тишина. Утре ще го разследвам защо и откъде идва туй бучене и поради что, аджеба, идва ток само на единия фенер? Талянска му работа!
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Моторите на двата фара са вързани в паралел. Ако премериш напреженията на пиновете на двете букси, би трябвало да установиш това. Предполагам, че имаш проблем в редукторчето на въпростия фар и поради това моторът не може да спре и върти постоянно. Това вероятно е свързано с невъзможността въпросния фар да се регулира електрически от известно време.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              И къде е това място?
              Едно маркучле зад мотора.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                ...Предполагам, че имаш проблем в редукторчето на въпростия фар и поради това моторът не може да спре и върти постоянно...
                Сигурно е така, щом са свързани в паралел. Ама как ми се щеше проблема да е извън фара... Щото като знам колко гимнастика е докато стигнеш до това редукторче
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• В 156 раздела питах,но ще се вслушам и във вашето мнение.
                  Харесахме една 156 за брат ми,но е с кутия Selespeed,та въпроса ми е как са като здравина или да си търсим ръчка?

Comment

• Освен че са проблемни лелеспийда,малко хора ги оправят.Аз не бих си купил. Иначе какво е лелеспийд?...нормална кутия с един проблемен топуз на нея.

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Ясно значи ще търсим ръчка.Иначе ето я колата.
                      http://www.mobile.bg/11382096709433704
                      Тази също ще я видя,но знам ли дали 156-ца струва толкова пари,иначе на снимките е ОК
                      http://www.mobile.bg/11365407526962346

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                        Ясно значи ще търсим ръчка.Иначе ето я колата.
                        http://www.mobile.bg/11382096709433704
                        Тази също ще я видя,но знам ли дали 156-ца струва толкова пари,иначе на снимките е ОК
                        http://www.mobile.bg/11365407526962346
                        Много въпроси задаваш ти , а действието се случва в далечни дати ! Споко 2-та си заслужава и докато решиш да я взимаш за брато ще е 4000ЛВ!!!
                        Last edited by leketo84; d.m.y г., 00:54.
                        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

• По една случайност салона от твоята 166-ца продължава да живее в една от моите коли.
                          Поздрави и честито за Тезиса,но и аз ще се наредя на опашката с чакащите да ги повозиш.
                          Карал съм Тезис 2.4 JTD,но 3.0 V6 е друга бира.

Comment

• Случайно някой да се е занимавал с ремонт на помпа за съединителя (или т.нар. горна помпа)? Новата, която сложих преди точно 45 дни, вчера протече и не ми остава друго, освен да пия една студена вода за 99 лв и да спомена женските роднини на "италианския" производител (и евентуално на Евро07) и да си спомня за ладо-москвичовия вариант със смяна на гумичките... стига да се намерят някакви със същия размер.
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Моля, някой да ми обясни как се сваля помпичката от казанчето за течност на чистачките! Протече от нея и доста се мъчих да я измъкна, но не се получи...
                              Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                              Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                              "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                              When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

• Първоначално публикувано от Ass Покажи съобщение
                                Моля, някой да ми обясни как се сваля помпичката от казанчето за течност на чистачките! Протече от нея и доста се мъчих да я измъкна, но не се получи...
                                В горния край е фиксирана за казанчето. Хващаш я здраво и я дърпаш навън докато излезе от казанчето и я завърташ. Изглежда така все едно ще счупиш нещо но няма. След това я дърпаш в долния край за да я извадиш от гумичката влизаща в казанчето.
                                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                                X